:: رزان ريحان ::

By: raZan raiHAn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 1-Mar-2007 13:04 Email | Share | Bookmark
Measured drawing 2001

Sebhgian yg xyah mekap sbb nk bergamba. nk blk dh...


maap sbb gamba2 asli umah takde 1 pun yg discan. ni dr file autocad. sbnarnya saje nk tunjuk skill. harap maklum. huhuhu....


Quote:
Rumah kajian kami telah dibina pada kira-kira lebih kurang 70 tahun dahulu dan dimiliki oleh Tuan Haji Mohd Ali bin Kulup Mat Yasin yang juga seorang Tok Imam yang disegani dan dihormati oleh penduduk kampung tersebut. Usia rumah asal Tok Ali tidak dapat diketahui dengan tepat, akan tetapi, menurut Tok We, beliau percaya bahawa rumah asal itu dibina kira-kira 100 tahun dahulu, maka, ini bermakna bahawa anggaran tahun yang dibina adalah di antara 1890-1910. Rumah asal itu adalah rumah pertama yang dimiliki oleh Tok Ali semasa menjadi guru agama di Kampung Padang Gajah
- Anak Mak Sdn Bhd - 2001




rindu kat geng utm ni. congrats kt apek & linda sbb akhirnya korang akn kawin jua 17ni wpun zen dh langkah bendul. hehehe. jugak dak uitm di hatiku... kak op, kak g & tiar..


Sbnarnya, dua ari kitorang anak mak berkampung kat umah tu. group lain tak besh, wat bangunan jajahan omputih. ni spesel... ukur dan kaji umah melayu kite sendiri. yg bes, org lain naik bas, kitorang naik kete dan lagi bes bile dpt naik kete bomba. belasah je, janji dpt pengalaman naik. berhimpit pn bukan ngan sapa, ngan abg2 bomba... rumah terbakar panggil bomba.... hahahaha.... last day tu sbb keje ukur2 dah abis, kitorang siap gi mandi-manda lg. jangan taktau dengan ank tuan umah. ank lelaki dia lagi..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net